Filosofie
Kijk hem op de vingers

De keuken L’Osteria is natuurlijk vooral Italiaans, maar toch niet echt fanatiek. U kan er net zo goed een perfect gebakken steak met frieten krijgen als een spaghetti Bolognese.

Angelo Bombini en zijn kok proberen het beste van ons eigen land en het allerbeste van Italië met elkaar te verzoenen. “Italiaans op z’n Belgisch” kan dus ook.

Als er iets karakteristiek is voor een smakelijke keuken als de Italiaanse, dan wel dat de kok met een minimum aan middelen een maximum aan kwaliteit produceert. Italiaans eten is per definitie relatief goedkoop, in elk geval met een schitterend evenwicht tussen prijs en kwaliteit.

L’Osteria werkt met een open keuken: u kijkt rustig toe hoe de chef zijn pizza’s samenstelt en bakt. Dat kan de eetlust alleen maar ten goede komen.

Ook de kelder van L’Osteria is uiteraard Italiaans van natuur, maar anderzijds ook erg internationaal getint. Een enorme keuze aan aperitieven (zoals Lacrima Christi en Spumante) wordt gevolgd door een wijnkaart die alle aspecten bespeelt van de onvolprezen Italiaanse wijngaarden en het vakmanschap van hun wijnboeren uitput: Valpolicella, Frascati en Montepulciano, maar ook Chianti Classico, Montalcino en Barolo – om maar die te noemen.